Hvad skal der ske i Bymidten?
Hørsholm Kommune vil, i samarbejde med Hørsholm Bysamarbejde, gerne blive klogere på borgernes drømme og ønsker til fremtidens bymidte.
Der afholdes streetinterviews d. 26. januar.
Hørsholm Bysamarbejde er i gang med en større undersøgelse omkring Bymidten, og den 26. januar er turen kommet til at interviewe byens borgere. Det sker i form af streetinterviews i bymidten og ved Rungsted Gymnasium. Undersøgelsen skal munde ud i en konkret handleplan for bymidten, som skal gøre bymidten mere attraktiv i fremtiden.
En levende bymidte, hvor man har lyst til at handle, gå på cafe og få oplevelser er en vigtig del af en bys puls og vækst. Bymidten i Hørsholm skal være et sted, der trækker kunderne til og som bidrager til, at Hørsholm fortsat er en attraktiv by at bo, handle og arbejde i.
Hvad drømmer du om?
Men hvad drømmer byens borgere om, at der skal ske med bymidten? Skal det f.eks. være et levende samlingspunkt for lokale aktiviteter? Eller en grøn oase, hvor naturen flytter ind i byrummet? Det skal analyseinstituttet Retail Institute Scandinavia, der specialiserer sig i forbrugeradfærd og detailhandel, være med til at afdække. Den 26. januar går Analyseinstituttet på gaden for at teste en række forslag, der skal gøre det mere spændende at handle og være i bymidten – nu og i fremtiden.
Handleplan med konkrete initiativer
Resultatet af analysearbejdet er en handleplan, der kobler generelle trends og viden om detailhandel med lokal Hørsholm-viden. Dernæst omsættes handleplanen til initiativer, som skal styrke bymidtens identitet og gøre det mere attraktivt at handle og besøge byen.
Der er afholdt indledende dialogmøder med ejendomsejere og butiksejere for at få en forståelse for de lokale udfordringer og potentialer. Derudover er der planlagt en fokusgruppe med nytilflyttede for at få en dybere forståelse for, hvad fremtidige beboere i Hørsholm ønsker i forhold til detailhandlen i bymidten.
Streetinterviews den 26. januar
Analyseinstituttet Retail Institute Scandinavia er hyret af Hørsholm Bysamarbejde, og vil være på gågaden, ved Hørsholm midtpunkt samt foran Rungsted Gymnasium onsdag den 26. januar i tidsrummet kl. 11-18.
Hvis man gerne vil give input, så vil Hørsholm Bysamarbejde gerne høre fra interesserede. Det kan ske ved at kontakte projektleder for Hørsholm Bysamarbejde Siri Astrup på bysamarbejde@horsholm.dk
Hvad er Hørsholm Bysamarbejde?
Hørsholm Bysamarbejde blev etableret i 2018 og er en gruppe bestående af repræsentanter fra detailhandlen og Hørsholm Kommunes kommunalbestyrelse.
Hørsholm Bysamarbejde er sammen om udviklingen af en bedre by. Formålet med Hørsholm Bysamarbejde er at skabe en lokalforankret byudviklingsdynamo på tværs af private og offentlige aktører i Hørsholm Kommune.
Målet er at skabe et bredt og solidt samarbejde på tværs af byen, som kan sikre, at den også i fremtiden bliver et attraktivt sted at bo, arbejde og drive forretning.
Bysamarbejdets medlemmer er:
- Lisbeth Chabert, Ugebladet
- Lisbeth Dalgaard, Kongevejscentret
- Jens Jakobsen, Handelsforeningen for Hørsholm og Omegn
- Thorkild Gruelund, Gågadeforeningen
- Birger Iversen, Hørsholm Midtpunkt
- Erik Fraas, Hørsholm Erhvervsnetværk
- Peter Jønsson, Trommen
- Allan Handreck, Tømremesterforeningen
- Christer Thorell, Dades
- Brian Banke, MENY Rungsted
- Knud N. Nordby, Rungsted Havn
- Tine Junget Røhling, Hørsholm Erhvervsnetværk
- Lars Christiansen, Håndværkerforeningen
- Troels Bjerring Jensen, DEAS Asset Management (Kongevejscentret)
- Charlotte Kirchheiner (C), Formand for Byudviklingsudvalget og medlem af Kommunalbestyrelsen
- Henrik Klitgaard (B), Formand for Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget og medlem af Kommunalbestyrelsen
- Ann Lindhardt (V), medlem af Kommunalbestyrelsen
Kommentarer